În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa un cabinet stomatologic este Start Up Nation 2022 , prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.
Desfasurarea unei astfel de activitati de stomatologie presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.
Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Unit Dentar, Microscop endodontic, Aparat inhalosedare, Autoclav, Apex locator, Motor Endodontie si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.
O clinica stomatologica poate realiza o gamă foarte variată de servicii:
- Pedodontie;
- Implantologie;
- Ortodontie;
- Paradontologie;
- Endodontie;
- Proteica Dentara
Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:
CAEN 8623 – Activitati de asistenta stomatologica . Aceasta clasa include:
- activitati de asistenta stomatologica de natura generala sau specializata, de exemplu stomatologie, endodontica si pediatrica;
- patologie orala;
- activitati ortodontice;
- activitati de chirurgie stomatologica.
In editiile anterioare:
- Finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.
- Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.
- A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create.
- În editia din 2017 ultimul punctaj admis a fost de 90 cu 3 locuri de munca noi create iar in 2018 ultimul punctaj a fost de 100 de puncte cu 4 locuri de munca noi create.
- Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice iar in 2018 sesiunea a fost dechisa 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.
Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici, iar in momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul din consultantii nostri te va contacta: