Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

27.05.2020 Modificari imporantate aduse Start-up Nation în Parlament

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii a fost modificată în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Proiectul depus de parlamentarii PSD, Pro România, USR şi UDMR aduce o serie de modificări, printre altele, cu privire la criteriile de eligibilitate.

De aici se poate descarca proiectul depus de parlamentarii PSD Propunere SUN 27.05.2020 (5926 downloads)

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect care modifică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, referitoare la Programul „Start-up Nation – România”, stabilind că, în perioada contractuală de implementare şi monitorizare beneficiarii nu pot înstrăina părţile sociale ale societăţii într-un procent mai mare de 49%. S-au înregistrat 306 voturi „pentru”, unul împotrivă şi o abţinere.

Proiectul de lege, iniţiat de 138 de parlamentari ai PSD, Pro România, USR şi UDMR, vizează modificarea criteriilor privind evaluarea online a planului de afaceri, în special a grilei de punctaj, precum şi a criteriilor de eligibilitate. Criteriile de eligibilitate se modifică în sensul interzicerii cesiunii părţilor sociale până la 49%, cu excepţia cazurilor în care aceasta se face în baza Legii nr. 120/2015 business angel sau a finanţărilor participative.

Din grila propusa de parlamentarii PSD extragem urmatoarele idei:

  • introducerea criteriului de inovare ( 10 puncte ) –  Presupune prezentarea unui studiu de cercetare si a unui brevet de inventie;
  • introducecerea punctajului pentru valoarea capitalului social al beneficiarului;
  • introducerea punctajului suplimentar pentru asociatii care nu au mai fost in alte societati;
  • pastrarea criteriului densitatii IMM urilor pe 100 de locuitori, insa aici mai multe judete vor pierde puncte;
  • introducerea criteriului de digitalizare;
  • introducerea criteriului cu privire la achizitia echipamentelor care incorporeaza tehnologie specifica in scopul obtinerii unei economii de energie;

Grila punctaj Start Up Nation 2020


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button