Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

After school prin programul Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere vizand After school sau școala după școală, este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.

Programul Start-up Nation 2022 ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Grădinița este o instituție educațională privată, autorizată, condusă de personal cu experienţă îndelungată în domeniu şi pasionat, pentru copii prescolari. Printre activitățile de bază realizate la o grădiniță se numără joaca, cântatul, activitățile practice precum desenatul și interacțiunea socială, ca parte a tranziție pentru viața de școlar.

After school sau școala după școală este un program organizat unde copilul poate desfășura activități precum: pictură, modelaj, jocuri de societate și perspicacitate, cursuri opționale (care pot fi taxate separat) cum ar fi teatru, dans, arte marțiale, o limbă străină sau un instrument muzical.

Aceste întreprinderi vin în ajutorul părinților activi cu un program de lucru încărcat. Copilul nu este doar supravegheat pe o anumită perioadă de timp dar și îndrumat de către un cadru didactic la efectuarea temelor pentru acasă sau a altor activități extracurriculare.

 

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: 

  • calculatoare sau laptopuri pentru o flexibilitate mai mare;
  • echipamente muzicale, softuri necesare desfasurarii activitatii
  • alte echipamente utile, precum imprimante, scannere, copiatoare sau multifuncționale care încorporează toate aceste funcții într-un singur aparat;
  • programe software pentru funcționarea echipamentelor IT: soft de operare (spre exemplu Microsoft Windows), soft de editare text (precum Microsoft Office), program antivirus.
  • mobilier specific, birouri
  • salariile și contribuțiile sociale (suma forfetara)
  • utilitățile consumate la locul de implementare al proiectului (suma forfetara)
  • chiria spațiului în care se desfășoară activitatea (suma forfetara)

 

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil: CAEN 8552 Învăţământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, etc.

Această clasă include:

Aceasta clasa include pregatirea în domeniul artelor, teatrului si muzicii. Unitatile care ofera acest tip de pregatire pot fi denumite „scoli”, „studiouri”, „clase” etc. Ele ofera învatamânt organizat formal, în principal pentru hobby
– uri, în scopuri recreationale sau pentru dezvoltarea personala, dar aceasta pregatire nu conduce la obtinerea unei diplome (profesionale, de bacalaureat sau de licenta).

Aceasta clasa include:
– lectii de pian si alte tipuri de pregatire în domeniul muzical
– pregatire în domeniul artelor
– predarea lectiilor de dans si activitatea studiourilor de dans
– scoli de teatru (cu exceptia celor academice)
– scoli de arte frumoase (cu exceptia celor academice)
– scoli de arta interpretativa (cu exceptia celor academice)
– scoli pentru fotografii amatori

In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.

Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022. In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button