Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Atelier confectii metalice prin Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa un Atelier confectii metalice, este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.

Programul Start-up Nation 2022 ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitati de Productie Confectii Metalice presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: aparat sudura, cabina de vopsire, polizor unghiular, compresor aer, masina de gaurit, instalatie de vopsit, reductor, freze, dispozitiv de indoit, fierastrau circular, truse de scule, foarfeca speciala de tabla, cheie dinamometrica si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

Un atelier de confectii metalice poate realiza o gamă foarte variată de produse: rafturi mobile, rafturi universale, rafturi modulare, rafturi specializate, rafturi magazine, panouri publicitare, stalpi cu profil special, structuri demontabile, usi metalice, ferestre metalice,porti, garduri, balustrade, scări interioare si exterioare, rafturi metalice, grătare, copertine, rulouri pentru ferestre, grilaje, dulapuri metalice, dotari-mobilier depozite, stelaje port-paleti, rafturi arhivare,  chioscuri, containere, rezervoare, unelte metalice de mană, feronerie, ambalaje metalice, barăci metalice, hale metalice sau chiar si accesorii pentru masini agricole si autovehicole utilitare.

Societatea trebuie sa aiba cel putin unul din urmatoarele coduri CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:

Grupa 251 – Fabricarea de constructii metalice
2511 Fabricarea de constructii metalice si părti componente ale structurilor metalice
2512 Fabricarea de usi si ferestre din metal
Grupa 252- Productia de rezervoare, cisterne si containere metalice; productia de radiatoare si cazane pentru incalzire centrală
2529 Productia de rezervoare, cisterne si containere metalice
Grupa 256 – Tratarea si acoperirea metalelor; operatiuni de mecanica generala pe baza de plată sau contract
2561 Tratarea si acoperirea metalelor
2562 Operatiuni de mecanica generală
Grupa 257 – Productia de unelte si articole de fierarie
2571 Fabricarea produselor de tăiat
2572 Fabricarea articolelor de feronerie
2573 Fabricarea uneltelor
Grupa 259 – Fabricarea altor produse prelucrate din metal
2591 Fabricarea de recipienti, containere si alte produse similare din otel
2592 Fabricarea ambalajelor usoare din metal
2593 Fabricarea articolelor din fire metalice; fabricarea de lanturi si arcuri
2594 Fabricarea de suruburi, buloane si alte articole filetate; fabricarea de nituri si saibe
2599 Fabricarea altor articole din metal n.c.a.
Grupa 293 – Productia de piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule
2932 Fabricarea altor piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule

In editiile anterioare:

  • Finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.
  • Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.
  • A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create.
  • În editia din 2017 ultimul punctaj admis a fost de 90 cu 3 locuri de munca noi create iar in 2018 ultimul punctaj a fost de 100 de puncte cu 4 locuri de munca noi create.
  • Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice iar in 2018 sesiunea a fost dechisa 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022 . In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button