Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Cum aleg un contabil bun? – 11 criterii cheie

contabiliate-640-400

Mai jos ti-am pregatit 11 criterii de alegere a contabilului. Daca parcurgi aceste puncte inainte de a alege contabilul o sa dormi cu siguranta linistit:

 1. Experienta.  In primul rand trebuie sa te asiguri si sa te convingi ca respectivul contabil cunoaste sectorul tau  de activitate. Pe langa operatiunile si inregistrarile strict contabile exista o serie de activitati conexe care nu sunt uzuale in toate domeniile de activitate.
 2. Increderea. Daca poti lua recomandari din piata de la prieteni cunoscuti ar fi minunat.
 3. Sa fie membru CECCAR activ. Asta o puteti verifica foarte usor aici.
 4. Contractul. Puteti solicita inainte un draft de contract pe care sa il cititi in liniste. Astfel la semnarea contractului lucrurile o sa fie mult mai clare.
 5. Comunicarea. Trebuie sa te  asiguri ca o sa iti fie alocat un om din echipa/firma de contabilitate astfel acesta sa iti cunoasca istoricul si particularitatile afacerii tale.
 6. Integritate.  Sa fie recomandat de clientii pe care-i are, vorbidu-l doar de bine.
 7. Continuitatea evidenței contabile e un factor foarte important, e bine să ai acces la toată informația non-stop.
 8. Echipa In ziua de azi e foarte usor sa verifici din timp efectiv oamenii cu care vei lucra. Te poti uita pe profilele lor de Linkedin, Facebook, Google+, etc.
 9. Pret rezonabil, pe care il puteti suporta in conditiile economice actuale. Tarifele contabile sunt în funcție de ceea ce prestează contabilul pentru tine si in functie de volumul de acte/salariati/cifra de afaceri.
 10. Portofoliu de clienti. Acesta este un criteriu prioritar in alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilite.
 11. Siguranta. Trebuie sa te asiguri ca acesta are o polita de asigurare/raspundere a contabililor autorizati si expertilor contabili. Nimeni nu este perfect, orice om poate sa greseasca. O asigurare profesionala va scuteste de alte probleme in viitor.


Valentin Duta

Categorii:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button