În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere de Productie de Paste, este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.
Programul Start-up Nation 2022 ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.
În acest an, cel mai important program de finanțare pentru Productia de Paste este Start-up Nation, prin intermediul căruia antreprenorii își pot recupera 100% din investiția realizată, în limita a 200.000 de lei. Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.
Desfasurarea unei astfel de activitatii presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.
Prin proiect se poate achizitiona echipamente specifice productiei precum:
- Masina pentru paste Fainoase
- Masina pentru ravioli
- Lada frigorifica
- Abatitor
- Cuptor
- Malaxor
- Masina de gatit
- Hota
- Masa refrigerata
- Masina de ambalat prin termosudare
- Fierbator de paste
Activitatea de productie presupune realizarea multiplelor produse din categoria pastelor:
- Paste simple congelate
- Spaghete Tagliatelle
- Linguini
- Fusilli
- Penne rigate
- Paste umplute congelate
- Raviolli cu ragu de vita, cu spanac si branza feta, quattro formaggi, etc
- Paste semipreparate congelate
- Lasagna cu ragu de vita, cu spanac si brânză feta, etc
- Paste quattro formaggi la cuptor
- Budinca de paste cu branza dulce si stafide
Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN 1073: Fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, cuş-cuş-ului şi a altor produse făinoase similare.
Această clasă include:
- fabricarea pastelor făinoase: macaroane şi tăiţei, fie ca sunt gătite sau umplute
- fabricarea cuş-cuş-ului
- procesarea produselor din paste făinoase conservate sau congelate
Această clasă exclude:
- fabricarea felurilor de mâncare pregătite din cuş-cuş, vezi 1085
- fabricarea supelor care conţin paste făinoase, vezi 1089
In editiile anterioare:
- Finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.
- Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.
- A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create.
- În editia din 2017 ultimul punctaj admis a fost de 90 cu 3 locuri de munca noi create iar in 2018 ultimul punctaj a fost de 100 de puncte cu 4 locuri de munca noi create.
- Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice iar in 2018 sesiunea a fost dechisa 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.
Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022 . In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta: