Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Fabricarea alimentelor dietetice prin Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o fabrica de productie alimente dietetice, este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.

Programul Start-up Nation 2022 ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Productia de alimente dietetice poate reprezenta o afacere de succes in acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o fabrica de salate este Start-up Nation, prin intermediul căruia antreprenorii își pot recupera 100% din investiția realizată, în limita a 200.000 de lei.

Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri. Corpul nostru reprezinta un motor complex, iar alimentatia ii este combustibil. De calitatea acestui combustibil depinde, pe termen mediu si lung, functionarea sa corecta. O alimentatie sanatoasa este izvor de energie si factor de echilibru pentru corp si minte. Produsele dietetice se adreseze celor ce sunt dornici sa savureze produse sanatoase, alimente cu aport scăzut şi redus de calorii, pentru controlul greutăţii, alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale, alimente destinate consumului în cazul efortului muscular intens, în special pentru sportive, alimente pentru persoane care suferă de tulburări ale metabolismului carbohidratilor (diabet).

Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum:

  • echipamente specifice productiei: Utilaj decojire legume, Utilaj de ambalare in caserole, Camera frigorifica, Utilaj de taiat morcov, Malaxor salate, Mese din inox, Masini de gatit, vitrina refrigeranta, Robot legume,  Masina de fiert paste;
  • calculatoare sau laptopuri pentru o flexibilitate mai mare;
  • alte echipamente utile, precum imprimante, scannere, copiatoare sau multifuncționale care încorporează toate aceste funcții într-un singur aparat;
  • programe software pentru funcționarea echipamentelor IT: soft de operare (spre exemplu Microsoft Windows), soft de editare text (precum Microsoft Office), program antivirus.
  • mobilier specific
  • salariile și contribuțiile sociale (suma forfetara)
  • utilitățile consumate la locul de implementare al proiectului (suma forfetara)
  • chiria spațiului în care se desfășoară activitatea (suma forfetara)

si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

O unitate de productie alimente dietetice poate realiza o gamă foarte variată de produse:

  • Lasagna cu ciuperci și spanac
  • Cus-cus cu spanac verde marinat
  • Piure de broccoli cu sos dulce acrisor si ciuperci
  • Bombonele cu cocos
  • Dovlecei cu branza si legume

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:  CAEN 1086 Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate si alimentelor dietetice

Această clasă include:

-fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriţionale speciale:

-lapte praf pentru sugari

-lapte şi alte alimente speciale pentru copii mici

-alimente pentru sugari

-alimente cu aport scăzut şi redus de calorii, pentru controlul greutăţii

-alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale

-alimente cu conţinut scăzut de sodiu, inclusiv sare fără sodiu sau sare dietetica fără sodiu

-alimente fără gluten

-alimente destinate consumului în cazul efortului muscular intens, în special pentru sportivi

-alimente pentru persoane care suferă de tulburări ale metabolismului carbohidratilor (diabet)

In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.

Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022. In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Suna