Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

DR-30 Tinerii fermieri

Rulează videoul

Valoare Proiect:
70.000 Euro

Contributie proprie:
0 %

Entitati economice infiintate de Tineri fermieri de pana la 40 ani

II/IF/PFA/Societate Comerciala

Lansare: Ghid in dezbatere

Investitii mediul Rural

Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Ce facem pentru tine:

Oferim servicii integrate de consultanta pentru programul Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri

Evaluare eligibilitate aplicant

Evaluare eligibilitate aplicant

Analizam eligibilitatea si conformitatea proiectului propus si cautam solutii pentru a avea sanse cât mai mari de reusita.

Stabilirea nevoilor aplicantului

Stabilirea nevoilor aplicantului

Stabilim împreuna bugetul proiectului în functie de nevoile tale tinând cont de
categoriile eligibile ale programului.

Intocmire plan de afaceri

Intocmire plan de afaceri

Elaborare Cerere de finantare. Intocmirea documentatiei tehnice (Calcularea Previziunilor financiare, Calcularea bugetului, Completarea anexelor necesare depunerii proiectului)

Suport pana la aprobare

Suport pana la aprobare

Urmarirea evolutiei procesului de analiza si evaluare a dosarului de finantare pana la emiterea documentului de raspuns de catre Finantator.

Implementare proiect

Implementare proiect

Redactarea procedurilor de achizitii. Depunerea cererilor de rambursare sau plata dupa caz. Suport in vederea eventualelor clarificari primitede la Finantator.

Raportare ulterioara

Raportare ulterioara

Redactam raportarile de monitorizare a proiectului pe o perioada de 3 ani, începând cu anul urmator acordarii alocatiei financiare nerambursabile.

0
Ani de experienta in scrierea de proiecte
0
Proiecte Castigate
0 %
Rata de succes
0
Consultanti si Contabili
0
Milioane euro atrasi
just ideas

Obtine 70.000 Euro pentru afacerea ta!

Nu rata finantarea. Inscrie-te in formular iar unul din consultantii nostri o sa te contacteze rapid!

Beneficiari eligibili:
• Tineri fermieri cu varsta de pana la 40 ani inclusiv care deține competente adecvate în domeniul agricol și care se stabileste pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii si detine controlul efectiv privind luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatatiei agricole;

• Tineri fermieri care au autorizat pentru prima data un cod CAEN agricol în cadrul unei entităţi economice cu maxim 24 de luni inaintea depunerii Cererii de finantare;

• Solicitantul figureaza in sistemul IACS si/sau ANSVSA si/sau ANZ (dupa caz), cu forma de desfasurare a activitatii economice cu care solicita sprijin prin prezenta interventie;

• Solicitantul sa se incadreze in categoria microintreprinderilor si întreprinderilor mici;

• Solicitantul trebuie sa detina in folosinta o exploatatie agricola cu dimensiunea economica de minimum 12.000 SO, respectiv 8.000 SO pentru zona montana, 2.300 SO pentru legume in spatii protejate si maximum 100.000 SO, la momentul depunerii cererii de finantare

Categoriile de solicitanti eligibili:

• Persoana fizica inregistrata si autorizata: PFA, II, IF.

• Persoana juridica unde un tanar fermier se instaleaza si exercita un control efectiv in ceea ce priveste luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatatiei agricole.

 

Valoare maximă a sprijinului nerambursabil este de 70.000 euro si se acorda sub forma de suma forfetara.

Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de implementare de minimum 2 ani si maximum 3 ani sau 5 ani pentru sectorul pomicol si struguri de masa.

 

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub forma de suma forfetara in două tranșe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare;
  • 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în functie de implementarea corecta a Planului de afaceri, fara a depasi 3 ani sau 5 ani pentru sectorul pomicol si struguri de masa, de la semnarea contractului de finanțare.

In primul rand va uitati la experienta din anii trecuti si la rata de succes a acestuia. Portofoliu nostru de proiecte castigate il gasiti aici. 

Sprijinul va fi acordat pentru facilitarea inceperii activitatilor agricole pentru instalarea tanarului fermier intr-o exploatatie agricola, pe baza Planului de afaceri depus odata cu Cererea de Finanţare.
Toate cheltuielile prevazute în Planul de afaceri pot fi eligibile, respectand conditiile prevazute in prezentul Ghid, inclusiv costurile pentru capitalul de lucru, cadastrare, achizitionare de teren (in procent de maximum 10% din valoarea sprijinului), cu respectarea legislatiei nationale si europene in vigoare, obtinerea de produse care se regasesc în Anexa I la TFUE sau achizitia de material biologic, efecturea de studii precum cele pentru proiecte care vizeaza reconversie si/sau înfiintare in sectorul pomicol, dar si activitati de protectie a mediului, construire si modernizare cladiri cu destinatie agricola si agroalimentara, achizitia de echipamente in vederea cresterii performantei economice a exploatatiei etc., activitati relevante pentru implementarea Planului de Afaceri aprobat.

Mentinere activitate pe toata durata de implementare a Planului de Afaceri :

  • maxim 33 de luni sau 57 de luni în cazul sectorului pomicol sau struguri de masa de la semnarea contractului, dar fara a depasi data de 30 septembrie 2029, care reprezinta termenul limita pana la care beneficiarul poate depune ultima cerere de plata.

 

Cererea de finantare va fi depusa in format on-line pe site-ul www.afir.info

 

Vreau sa aplic la Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri

Documente suport

Ghid, Procedura, Anexe etc.

Testimoniale

Ce spun clientii despre Just Ideas

Call Now Button