Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Investitii la bursa prin Microintreprindere

Investitii la bursa prin Microintreprindere

Societatile ( Microintreprinderile ) care au codul CAEN 6499 Alte intermedieri financiare n.c.a.  pot face investitii la bursa.

Explicatie cod CAEN – 6499 Alte intermedieri financiare n.c.a. Această clasă include:

  • alte servicii de intermedieri financiare, care sunt legate în principal de distribuirea fondurilor, altele decât cele care fac obiectul  împrumuturilor:
  • activităţi de factoring
  • consemnarea/scrierea schimburilor, opţiunilor şi a altor aranjamente de limitare a riscurilor
  • activităţi ale firmelor de reglementări testamentare
  • activităţi de investiţii pe cont propriu, cum ar fi societăţi pe acţiuni, cluburi de investiţii, etc.

Investitiile financiare pe termen scurt reprezinta (actiuni, obligatiuni sau alte titluri de plasament) pe care microintreprinderea le achizitioneaza pentru o perioada scurta de timp, de regula sub un an.

Aceste titluri sunt procurate in scop speculativ, fie pentru a fi vandute in momentul cand valoarea lor creste, in vederea obtinerii de venituri financiare din diferentele de pret (cum este cazul actiunilor), fie pentru a realiza venituri financiare din dobanzi (in cazul obligatiunilor).
Contabilitatea acestor investitii o puteti face cu ajutorul nostru in baza  si se organizeaza in baza OMFP nr. 1802/2014 prevede la sectiunea 3.2 Evaluarea la inventar si prezentarea elementelor in bilant :  ORDIN Nr. 1802 din 29 decembrie 2014 (53 downloads)
Art. 91. ‐ (1) Titlurile pe termen scurt (acțiuni şi alte investiții financiare) admise la tranzacționare pe o piață reglementată se evaluează la valoarea de cotație din ultima zi de tranzacționare, iar cele netranzacționate la costul istoric mai puțin eventualele ajustări pentru pierdere de valoare.
(2) Titlurile pe termen lung (acțiuni şi alte investiții financiare) se evaluează la costul istoric, mai puțin eventualele ajustări pentru pierdere de valoare.
Achizitia titlurilor se efectueaza prin intermediul unei societati de brokeraj. Periodic, societatea de investitii remite investitorului un extras de cont in care sunt prezentate sumele investite, titlurile in care au fost efectuate investitiile, operatiile de vanzare si cumparare efectuate, precum si comisionul societatii de investitii.

 

Cotele de impozit sunt:

  • 1% pentru microintreprinderile care au unul sau mai multi salariati
  • 3% pentru microintreprinderile care nu au salariati

Prin salariat se intelege o persoana angajata cu contract individual de munca cu norma intreaga, dar sunt asimilate si situatiile in care exista persoane angajate cu timp partial daca fractiunile de norma prevazute in acestea, insumate, reprezinta echivalentul unei norme intregi sau daca au incheiate contracte de administrare sau mandate in cazul in care remuneratia acestora este cel putin la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

 

Aici regasiti un ghid privind Microintreprinderile:

Ghid_microintreprinderi_2021 (71 downloads)

 

Consultanta contabila este oferita GRATUT si nelimitat clientilor nostri, atat prin suport electronic cat si prin telefon.

Detalii complete la telefon sau prin email!   Ne poti contacta la office@just-ideas.ro, la numarul de telefon 0733300044  sau prin formularul de mai jos:

 

Ne poti scrie si aici:

Categorii:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button