Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Noile reglementari PFA 2017

Se modifica modul de functionare si inregistrare a PFA-urilor si II. Potrivt ONRC incepand de luni, se aplica noua lege care restrange domeniile de activitate si numarul de angajati pentru persoanele fizice autorizate si Intreprinderile individuale. Cei care nu aplica noile reguli vor fi radiati din Registrul Comertului.

Principalele modificari vizeaza numarul maxim de angajati si numarul activitatilor pe care PFA/II le pot avea in obiectul de activitate, astfel:

  1. PFA poate avea in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN
  2. Intreprinderea individuala poate avea in obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN.

In ceea ce priveste numarul de angajati:

  1. PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata singura sau impreuna cu cel mult 3 persoane angajate de aceasta, in calitate de angajator cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii
  2. Intreprinderea individuala poate angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii

Modificarile trebuie efectuate in termen de doi ani incepand cu data de 16 ianuarie 2017. In termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani, Oficiul Registrului Comertului radiaza din oficiu persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale care nu au operat modificarile impuse de legislatia in vigoare.

Categorii:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button