Fabricarea produselor proaspete de patiserie este un proiect de succes in 2019 pe programul Start Up Nation 2019.
Aceste proiecte pot acumula maximul de puncte: 100.
Desfasurarea unei astfel de activitatii de Patiserie presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.
Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Cuptoare, Dospitoare, Malaxoare, Mixere Planetarii, Masini de foietaj, Dulapuri Frigorifice, Masina Fursecuri si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.
Un laborator de patiserie poate realiza o gamă foarte variată de produse:
- Prajituri
- Fursecuri
- Croissant;
- Cozonaci;
- Cornulete si Saleuri;
- Pateuri;
- Placinte.
Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:
CAEN 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Aceasta clasa include:
- fabricarea produselor proaspete de brutarie: -paine si alte specialitati de paine (chifle)
- produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, paine prajita etc.
- Aceasta clasa exclude: -fabricarea produselor de panificatie uscate, vezi 1072
- fabricarea pastelor fainoase, vezi 1073
- coacerea produselor de brutarie pentru consumul imediat, vezi diviziunea 56
- Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici pe programul Start Up Nation in anul 2019