Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Pizzerie prin programul Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o Pizzerie, este programul Start Up Nation 2022.

Prin intermediul programului StartUp Nation 2022, antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei, punand bazele unei astfel de afaceri.

Piata potentiala este reprezentata, de persoane de toate varstele, incepand cu copiii de la +5 ani pana la oameni in varsta.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: 

 • Cuptoare XLT
 • Agregat frigorific
 • Congelator
 • Blender
 • Polita pizza la felie
 • Chopper legume
 • Cantar electronic
 • Raft, rastel, mese de inox
 • calculatoare sau laptopuri pentru o flexibilitate mai mare precum si alte echipamente utile: imprimante, scannere, copiatoare sau multifuncționale care încorporează toate aceste funcții într-un singur aparat;
 • programe software pentru funcționarea echipamentelor IT: soft de operare (spre exemplu Microsoft Windows), soft de editare text (precum Microsoft Office), program antivirus.
 • mobilier specific, birouri
 • salariile și contribuțiile sociale (suma forfetara)
 • utilitățile consumate la locul de implementare al proiectului (suma forfetara)
 • chiria spațiului în care se desfășoară activitatea (suma forfetara)

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil: CAEN 5610 – Restaurante.

Această clasă include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienţi, fie că sunt serviţi stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că  mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau că le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea şi servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.  Această clasă include activităţi din:

-restaurante

-bufete expres

-restaurante fast-food

-pizzerii

-unităţi de alimentaţie care servesc pentru acasă

-vânzători ambulanţi la tonete de îngheţată

-cărucioare mobile care  vând mâncare

-prepararea hranei la standuri din pieţe

Această clasă include de asemenea: activităţi ale restaurantelor şi barurilor conexe transportului, atunci când sunt efectuate de unităţi distincte, altele decât unităţile de transport

In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.

Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022. In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button