Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Productie Inghetata prin Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere de productie inghetata Pizzerie, este programul Start Up Nation 2022.

Prin intermediul programului StartUp Nation 2022, antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitatii de Productie Inghetata presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Freezer inghetata, Pasteurizator, Vitrina ventilata, Vitrina mobila inghetata, Mixer planetar, Dulapuri Frigorifice, Masina de spalat vase, Sistem de supraveghere si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

Un atelier de productie inghetata poate realiza o gamă foarte variată de tipuri de inghetata:

  • Inghetata de fistic;
  • Inghetata de vanilie;
  • Inghetata de ciocolata;
  • Inghetata de pepene rosu;
  • Inghetata de pepene galben;
  • Inghetata de menta;
  • Inghetata de caramel etc.

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:

CAEN 1052 – Fabricarea inghetatei. Aceasta clasa include:

  • fabricarea îngheţatei şi a altor produse comestibile asemănătoare îngheţatei cum este sorbetul

In editiile anterioare,  finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.

Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022. In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button