Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Productia înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală prin Startup Nation 2019

Productia înregistrărilor audio şi a activităţilor de editare muzicală este un proiect de succes in 2019 pe programul Start Up Nation 2019.

Acest tip de  proiect poate acumula punctajul maxim : 100 puncte.

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa un studio de înregistrare audio şi  editare muzicală este Start-up Nation, prin intermediul căruia antreprenorii își pot recupera 100% din investiția realizată, în limita a 200.000 de lei.

Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitatii de productie a înregistrărilor audio şi a activităţilor de editare muzicală presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum:

 1.  Echipamente de studio : Microfoane, subwofere, casti masterizare, monitoare de studio, egalizatoare, sintetizatoare, mixere, interfete audio etc
 2.  Programe software complete specifice acestui proces: ableton, software (Sonarworks)
 3.  Programe software pentru funcționarea echipamentelor IT: soft de operare (spre exemplu Microsoft Windows), soft de editare text (precum Microsoft Office), program antivirus.
 4.  Salariile și contribuțiile sociale (suma forfetara)
 5.  Utilitățile consumate la locul de implementare al proiectului (suma forfetara)
 6.  Chiria spațiului în care se desfășoară activitatea (suma forfetara)

Un studio de productie audio poate realiza o gamă foarte variată de servicii/produse :

 • Dublaje desene animate/filme/documentare/audio-book
 • Post – sincron
 • Voice-over promos
 • Voice-over spoturi radio si tv
 • Editare voci
 • Procesare si post-procesare audio
 • Mixaj audio
 • Masterizare audio
 • Compozitie si productie muzicala
 • Coloane sonore
 • Muzica reclame
 • Jingle-uri

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:  5920 – Activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală

Această clasă include activităţile de producţie a înregistrărilor originale (audio) cum ar fi benzi, CD-uri; promovarea şi distribuirea înregistrărilor audio către comercianţii cu ridicata, comercianţii cu amănuntul sau direct către public. Aceste activităţi pot fi integrate sau nu în producţia înregistrărilor master în cadrul aceleiaşi unităţi. În cazul în care nu sunt integrate, unitatea care desfăşoară aceste activităţi trebuie să obţină drepturile de reproducere şi distribuţie a înregistrărilor master. Această clasă include şi activităţi de servicii pentru realizarea înregistrărilor audio în studio sau în altă locaţie, inclusiv producţia de programe radio înregistrate pe bandă.

Această clasă include de asemenea activităţi de editare de  muzică, adică activităţi de: achiziţionare şi înregistrare a drepturilor de reproducere pentru compoziţii muzicale; promovarea, autorizarea şi utilizarea acestora în înregistrări, la radio, televiziune, în producţii cinematografice, spectacole, pentru tipărire etc. Unităţile angajate în aceste activităţi pot deţine dreptul de reproducere sau pot acţiona în calitate de administrator  în numele proprietarilor dreptului de reproducere. Publicarea partiturilor muzicale este inclusă aici.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici pe programul Start Up Nation in anul 2019


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button