Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Productie Mobilier prin Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere cu productie mobilier este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei

Programul Start-up Nation 2022 ofera un ajutor foarte important, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitatii de fabricare mobilier presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice, si existenta cunostintelor tehnice necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: CNC-uri, Masini de gaurit, Masini de slefuit, Sisteme de aspiratie, Pistoale  de vopsit, Cabina de pulverizare cu perdea de apa, Masini de indreptat, rindeluit, Mașină de aplicat cant cu steamer și exhaustor, Mașină de găurit și presat balamale, Mașină de găurit în serie, Ferăstrău pendular etc.

Un atelier de productie mobilier poate realiza o gamă foarte variată de servicii:

  • fabricarea de canapele, canapele extensibile şi fotolii
  • fabricarea de scaune şi bănci pentru grădina
  • fabricarea de mobilier pentru dormitoare, sufragerii, grădini etc.
  • fabricarea de carcase pentru maşini de cusut, televizoare etc.

Necesitatea de a crea un mediu ambiant ergonomic in incinta locuintelor persoanelor fizice și nu numai stau la baza formarii cererii pentru produsele de mobilier care va avea un caracter continu. Conform cercetarilor realizate, exista o cerere continua si in crestere pentru produse de mobiliere realizate la comanda, dupa preferinta clientilor. Pentru a acoperi cererea nesatisfăcută de către magazinele cu mobilier produs în serie și la dimensiuni/forme/culori standard au apărut şi o serie de companii mici, axate în special pe mobilier la comandă, acestea având avantajul flexibilităţii în producţie şi al costurilor şi implicit al preţurilor mai mici. Cererea se manifesta anual, nu este una sezoniera.

Piața producției de mobilier la comandă este un domeniu care se afla intr-o dezvoltare si promovare continua, avand in vedere nevoile de dotare a locuintelor, birourilor si spatiilor comerciale, necesitatea cresterii gradului de ergonomie, precum si faptul ca sectorul lemnului si al mobilei este unul prioritar pentru Strategia de competitivitate 2020 a Romaniei.

Societatea trebuie sa aiba urmatorul CAEN: 3109 Fabricarea de mobilă n.c.a., pentru a aplica si pentru obtine ajutorul nerambursabil: 

Această  clasă include:

-fabricarea de canapele, canapele extensibile şi fotolii

-fabricarea de scaune şi bănci pentru grădină

-fabricarea de mobilier pentru dormitoare, sufragerii, grădini etc.

-fabricarea de carcase pentru maşini de cusut, televizoare etc.

Această clasă include de asemenea:

-finisarea scaunelor şi  băncilor, cum ar fi tapiţarea

-finisarea mobilierului cum ar fi : vopsirea, lăcuirea şi tapiţarea

 Această clasă exclude:

              -fabricarea de perne, plăpumi cu puf , vezi 1342

              -fabricarea de mobilier din ceramică, beton sau piatră, vezi 2342, 2369, 2370

              -fabricarea de lămpi electrice şi echipamente de iluminat, vezi 2740

              -fabricarea de scaune pentru autoturisme, vezi 2932

              -fabricarea de scaune pentru vagoanele de călători, vezi 3020

              -fabricarea de scaune de avion, vezi 3030

              -retapiţarea şi recondiţionarea mobilierului, vezi 9524

In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului. Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022 . In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button