Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Croitorie prin programul Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere de Realizarea de produse de croitorie, este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei

Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitatii de Croitorie presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

 

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: masina de cusut automata, masina de surfilat, masina de cusut nasturi, masina de cusut butoniere, masina de aplicat capse, presa termotransfer, masa de croit, masina de brodat, manechin reglabil, statie de calcat, masa de calcat, masina de cusut tip Uberdeck, laptop, calculator, monitor, imprimanta, multifunctionala, softuri, mobilier si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

O croitorie produce confectii textile dintr-o gamă variată de produse:

– rochii;

– fuste;

– pantaloni;

– costume;

– tricouri;

– haine pentru copii si bebelusi;

– trening-uri;

– camasi;

– metraje;

– imbracaminte de lucru;

– lenjerie de corp

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:

CAEN 1413 – Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp). Aceasta clasa include:

  • fabricarea altor confecţii din materiale ţesute, tricotate sau croşetate, materiale neţesute etc., pentru bărbaţi, femei şi copii:

– haine, costume, compleuri, jachete, pantaloni, fuste, etc.

Această clasă include de asemenea:

  • croitoria la comandă
  • fabricarea unor părţi ale produselor enumerate anterior

In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului. Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022 . In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:

 

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button