Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

PUNGI DIN MATERIALE BIODEGRADABILE PRIN STARTUP NATION 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o firma in domeniul de productie pungi din materiale biodegradabile este Start Up Nation 2022 , prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei.

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o fabrica de productie pungi din materiale biodegradabile este Start-up Nation, prin intermediul căruia antreprenorii își pot recupera 100% din investiția realizată, în limita a 200.000 de lei. Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Produsele realiazate sunt din materiale prietenoase cu mediu, materia prima utilizata fiind amidonul de porumb sau amidon de grau.

Prin proiect se pot achizitiona urmatoarele :

 1.  Echipamente de productie : linie completa de fabricare pungi din material netesut, biodegradabile
 2.  Programe software pentru funcționarea echipamentelor IT: soft de operare (spre exemplu Microsoft Windows), soft de editare text (precum Microsoft Office), program antivirus.
 3.  Salariile și contribuțiile sociale (suma forfetara)
 4.  Utilitățile consumate la locul de implementare al proiectului (suma forfetara)
 5.  Chiria spațiului în care se desfășoară activitatea (suma forfetara)

O fabrica de productie pungi din material netesut, biodegradabile,  poate realiza o gamă foarte variată de produse- mai jos exemple:

 • Pungi plastic biodegradabil – greutate maxima 4 kg – dimeniunsiune 5×45 cm, grosime 17-18 microni
 • Pungi plastic biodegradabil – greutate maxima 8 kg – dimeniunsiune 50×45 cm, grosime 21-22 micronI

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil: 2222 -Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic.

Această clasă include:

 • fabricarea articolelor din material plastic, utilizate pentru ambalarea mărfurilor
 • pungi, saci, containere, cutii, lăzi, bidoane, flacoane, recipiente, etc.

Această clasă exclude: fabricarea articolelor de voiaj din material plastic, vezi 1512

In editiile anterioare:

 • Finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului.
 • Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.
 • A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create.
 • În editia din 2017 ultimul punctaj admis a fost de 90 cu 3 locuri de munca noi create iar in 2018 ultimul punctaj a fost de 100 de puncte cu 4 locuri de munca noi create.
 • Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice iar in 2018 sesiunea a fost dechisa 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici, iar in momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul din consultantii nostri te va contacta:

 

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button