Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Spalatorie Covoare prin Startup Nation 2022

În acest an, cel mai important program de finanțare pentru a înființa o afacere de servicii Spalatorie de covoare este programul Start Up Nation 2022, prin intermediul căruia antreprenorii pot solicita o finantare nerambursabila în limita a 200.000 de lei

Programul Start-up Nation ofera un ajutor considerabil, punand bazele unei astfel de afaceri.

Desfasurarea unei astfel de activitati de Spalatorie Covoare presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Masina de spalat covoare, Masina de periat si ambalat, Desprafuitor, Centrifuga, Dezumidifcator si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

O spalatorie de covoare ofera servicii de spalare covoare de diferite tipuri si materiale.

Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:

CAEN 9601 – Spalarea si curatarea ( uscata ) articolelor textile si a produselor din blana. Aceasta clasa include:

  • spalarea si curatarea uscata, calcarea etc., a tuturor tipurilor de articole de îmbracaminte (inclusiv din blana) si textile, utilizând echipamente mecanice, manuale sau masini cu auto-servire ce functioneaza cu monede, pentru publicul larg sau pentru clienti industriali sau comerciali.
  • colectarea si livrarea lenjeriei.
  • samponarea carpetelor si covoarelor; curatarea draperiilor si a perdelelor, la domiciliul clientilor sau nu.
  • curatarea rufariei, uniformelor de lucru si altor articole similare, de catre spalatorii.

      In editiile anterioare, finanțarea de la stat a fost în valoare de 200.000 lei, reprezentand 100 % din valoarea proiectului. Contribuția beneficiarilor de proiecte a fost de 0 lei iar cheltuiala aferenta cu TVA-ul a fost eligibila în cadrul programului START-UP NATION pentru societatiile neplatitoare de TVA.

A fost obligatorie crearea unui SINGUR loc de munca și menținerea acestuia pe o perioada de 2 ANI începând cu anul următor implementării proiectului, dar a existat un criteriu de departajare pe numarul de locuri create. In editia din 2018 ultimul punctaj admis a fost de 100 cu 4 locuri de munca noi create

Înscrierea proiectului s-a facut pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, și anunțul de lansare s-a facut cu cel putin 5 zile înainte. Înscrierea on-line s-a desfășurat in 2017 în sesiune de 30 zile calendaristice. In 2018 in sesiune de 30 zile lucratoare. Dupa terminarea înscrierilor s-au evaluat proiectele în funcție de punctajul obținut si in functie de criteriile de departajare.

Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici la programul Start Up Nation in anul 2022 . In momentul in care apare procedura sau avem mai multe informatii despre program, unul dintre consultantii nostri va va contacta:


Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button