Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Microintreprinderi – Vest

Rulează videoul

Valoare Proiect:
30.000 - 200.000 euro

Contributie proprie:
10% - 24%

Microintreprinderi infiintate pana la data de 31.12.2021 inclusiv

Pentru: SRL, SRL-D

Lansare: Ghid in dezbatere

Mediul Urban si Statiunile turistice atestate

Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Ce facem pentru tine:

Oferim servicii integrate de consultanta pentru programul Sprijin pentru microintreprinderi – Regiunea Vest

Evaluare eligibilitate aplicant

Evaluare eligibilitate aplicant

Analizam eligibilitatea si conformitatea proiectului propus si cautam solutii pentru a avea sanse cât mai mari de reusita.

Stabilirea nevoilor aplicantului

Stabilirea nevoilor aplicantului

Stabilim împreuna bugetul proiectului în functie de nevoile tale tinând cont de
categoriile eligibile ale programului.

Intocmire plan de afaceri

Intocmire plan de afaceri

Elaborare Cerere de finantare. Intocmirea documentatiei tehnice (Calcularea Previziunilor financiare, Calcularea bugetului, Completarea anexelor necesare depunerii proiectului)

Suport pana la aprobare

Suport pana la aprobare

Urmarirea evolutiei procesului de analiza si evaluare a dosarului de finantare pana la emiterea documentului de raspuns de catre Finantator.

Implementare proiect

Implementare proiect

Redactarea procedurilor de achizitii. Depunerea cererilor de rambursare sau plata dupa caz. Suport in vederea eventualelor clarificari primitede la Finantator.

Raportare ulterioara

Raportare ulterioara

Redactam raportarile de monitorizare a proiectului pe o perioada de 3 ani, începând cu anul urmator acordarii alocatiei financiare nerambursabile.

0
Ani de experienta in scrierea de proiecte
0
Proiecte Castigate
0 %
Rata de succes
0
Consultanti si Contabili
0
Milioane euro atrasi
just ideas

Obtine 30.000 - 200.000 euro pentru afacerea ta!

Nu rata finantarea. Inscrie-te in formular iar unul din consultantii nostri o sa te contacteze rapid!

In cadrul sesiunii ce se va deschide în iunie 2023, doar urmatoarele categorii de beneficiari sunt eligibili: Microintreprinderi infiintate pana la data de 31.12.2021, inclusiv.

Calendar orientativ privind apelul de proiecte:
● Data publicare ghid: Martie 2023
● Data depunere proiecte: Iunie 2023

Coduri CAEN eligibile:

Coduri CAEN ADR VEST (121 downloads)

Valoarea maxima a ajutorului de minimis este cuprinsa între:

a) 20.000 si 200.000 euro pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior depunerii cererii de finanțare;

b) 20.000 si 60.000 euro pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mici de 30% din cifra de afaceri sau cei care nu au obținut venituri din codul CAEN relevant în anul anterior depunerii cererii de finanțare;

Contributia proprie a beneficiarului va fi de cel putin:

 • 10% pentru judetele Hunedoara si Caras-Severin;
 • 17% pentru judetul Arad;
 • 10% pentru judetul Timis.

De asemenea, beneficiarul va asigura în intregime cheltuielile neeligibile ce decurg din implementarea proiectului, precum TVA-ul.

Decontarea se face prin intermediul a trei tipuri de cereri:

 • Cererea de prefinanţare, care reprezinta cererea depusa de un beneficiar prin care se solicita autoritații de management virarea sumelor necesare pentru plata
  cheltuielilor aferente implementarii proiectelor finantate din fonduri europene, fara a depași 40% din valoarea totala a ajutorului, cu conditia constituirii unei garantii pentru suma aferenta prefinantarii solicitate prin depunerea unui instrument de garantare emis în conditiile legii.
 • Cererea de plata, care reprezinta cererea depusa de un beneficiar prin care se solicita autoritatii de management virarea sumelor necesare pentru plata cheltuielilor
  eligibile, rambursabile, conform contractului de finantare, în baza facturilor, a facturilor de avans, a statelor privind plata salariilor, a statelor/ centralizatoarelor
  pentru acordarea burselor, subventiilor, premiilor si onorariilor.
 • Cererea de rambursare, care reprezinta cererea depusa de un beneficiar prin care se solicita autoritații de management virarea sumelor aferente cheltuielilor eligibile,
  efectuate conform contractului de finantare sau prin care se justifica utilizarea prefinantarii.

In primul rand va uitati la experienta din anii trecuti si la rata de succes a acestuia. Portofoliu nostru de proiecte castigate il gasiti aici. 

Lista cheltuielilor eligibile:

a) Echipamente Tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, respectiv care se regasesc în Subgrupa 2.1 „Echipamente tehnologice (masini, utilaje si instalatii de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate si instalatii de masurare, control si reglare”, Clasa 2.3.6
Utilaje si instalatii de transportat si ridicat, Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protecție a valorilor umane si materiale si alte active corporale”.

b) Achizitionarea de instalatii/ echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile , alternative de  energie, in cazul în care acestea sunt destinate strict utilizarii pentru investitia finantata, de ex: statii de încarcare, pompe de caldura, mini-eoliene, compresoare aer, panouri si/sau sisteme fotovoltaice, panouri solare, statii sortare – reciclare deseuri, etc. ( Minim 5% din valoarea totala eligibila a proiectului).

c) Active Necorporale ( Maxim 15% din valoarea totala eligibila a investitiei ), cheltuielile cu achizitionarea activelor necorporale: procese manageriale, de productie, programe informatice, utilizarea IT si a proprietatii intelectuale: brevete, licente, marci comerciale, inclusiv elemente care conduc la digitalizarea  microintreprinderii.

d) Cheltuieli pentru extinderea pietelor de vanzare, a gamei de produse si servicii oferite, prin participarea solicitantului de finantare, la nivel național si/sau extern, în afara României, la targuri, misiuni comerciale, expozitii, în calitate de expozant ( Maxim 15% din valoarea totala eligibila a investitiei).

e) Cheltuieli pentru achiziționarea de instalatii/echipamente specifice pentru activitati în domeniul economiei circulare.

f) Lucrari de constructie, modernizare, extindere a spatiilor existente.

g) Consultanta – maxim 5% din valoarea eligibila a costurilor directe

 

Solicitantii eligibili indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

 1. Au calitatea de microîntreprinderi ( 0-9 angajati ) in regiunea VEST
 2. Sunt infiintate cel tarziu la data de 31.12.2021;
 3. Au înregistrat profit din exploatare în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, respectiv anul 2022 (Profitexploatare>0).
 4. Au minim 1 angajat la 2022 si isi asuma crearea unui loc de munca sumplimentar.
 5. NU au obligaţii de plată nete neachitate în termen, către bugetul de stat și respectiv bugetul local în ultimul an calendaristic sau are fapte înscrise în cazierul fiscal.
 6. NU Sunt in dificultate în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, respectiv anul 2022.
 7. NU au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare – 2023 și în anul fiscal anterior, respectiv 2022.

 

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis

Vreau sa aplic la Sprijin pentru microintreprinderi – Regiunea Vest

Documente suport

Ghid, Procedura, Anexe etc.

Testimoniale

Ce spun clientii despre Just Ideas

Call Now Button