Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Vesti BUNE Start Up Nation

Programul Start Up Nation este un program cu finantare dubla, europeana si nationala, oferind pana la 200.000 lei ( 44.000 euro ) unor firme nou-infiintate.

Potrivit Ministrului Ilan Laufer, in cadrul programului Start-up Nation 2017 au fost verificate 10499 de planuri de afaceri, pana acum, pentru a ramane la finantare in jur de  8.600 de firme, care se incadreaza  in bugetul alocat.

Pana Vineri, 20.10.2017, beneficiarii vor fi chemati la agentiile teritoriale pentru a li se ridica clauza suspensiva si pentru  a demara  implementarea proiectelor.

Statul va utiliza fondurile europene de 500 milioane de lei pentru a finanta firmele din mediul urban, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov, firme ce vor putea sa semeneze actele aditionale la contractele de finantare privind ridicarea clauzei suspensive peste o saptamana sau doua.

„(…) Putem, în următoarele două săptămâni, să îi programăm pe toți cei care au rămas, pentru a fi contractate și aceste fonduri. Aceasta era baza legală, mai întâi trebuia să avem ghidurile aprobate ca să putem să contractăm suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene. Lucrul acesta se va întâmpla însemnând una-două săptămâni din acest moment și din clipa în care primim acest aviz pozitiv, începem să ridicăm toate acele clauze suspensive din contract. Deci inclusiv cei care doresc să implementeze cu cerere de plată, în una-două săptămâni, vor fi chemați să li se ridice clauza suspensivă. A fost o chestiune de procedură legală ca să putem face acest lucru”, a mai spus ministrul.

Guvernul a alocat 250 milioane de lei credite bugetare ( suma aprobata prin buget, reprezentand limita maxima pana la care se pot ordonanta si efectua plati in cursul anului bugetar pentru angajamentele contractate in cursul exercitiului bugetar si /sau din exercitii anterioare pentru actiuni multianuale, respectiv se pot angaja, ordonanta si efectua plati din buget pentru celelalte actiuni. L nr. 84 / 2003) in Programul Start Up Nation, bani ce pot fi utilizati si pentru finantarea firmelor din Bucuresti, Ilfov si din mediul rural.


Categorii:

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button