Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

10 conditii care te fac eligibil pentru START UP NATION 2017

Consultanta pentru programul START UP NATION ROMANIA 2017.    

VEZI AICI PAGINA CU ULTIMELE INFORMATII

Vezi oferta noastra de consultanta completa pentru Programul STARTUP NATION.

De aici puteti descarca NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION

[dlm_email_lock id=”1072″ template=”NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION„]

10 Condiții care te fac câştigător pentru programul START-UP NATION

În urmă sugestiilor şi propunerilor din mediul de afaceri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat au schimbat normele de implementare ale programului START-UP NATION. Se mai primesc propuneri de modificare până la dată de 3 martie 2017.

Punctăm mai jos 10 criterii care te fac eligibil şi câştigător pentru acest program. Din punct de vedere administrativ societățile trebuie sa îndeplinească următoarele:

  1. Sunt înființate de către persoane fizice după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență nr. 10/2017 ( 27.01.2017 )
  2. Codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului şi autorizat a fi desfășurat la momentul decontului, conform art. 15 din Legea 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în Registrul Comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Sunt înregistraţi conform Legii nr.31/1990, sunt IMM conform prevederilor art. 2 şi ale art. 4, au capital social integral privat, sunt înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului, au sediul social/punct de lucru şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;
  4. Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru. Vorbind de societăţi noi înfiinţate este aproape imposibil ca acestea să aibă datorii la stat.

 

Din punctul de vedere al grilei de punctaj:

Sursa Foto – Ilan Laufer, Secretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat

 

  1. Domeniul de activitate vizat de program este Producția. Pentru activități de producție se primesc 30 puncte, Industrii creative 27 puncte, Servicii 23 puncte, Comerț şi  alte activități 20 puncte.
  2. Pentru numărul de locuri de muncă permanente (cu normă întreagă) nou create, mai mare sau egal cu 3, se primesc 20 puncte.
  3. Dacă din acestea cel puțin 2 locuri de munca sunt ocupate de Persoane defavorizate*/absolvenți începând cu 2014 încoace (*definite conform HG 799/2014) se mai primesc 20 puncte.  Doar 10 puncte daca 1 loc de munca e ocupat de persoane defavorizate/absolvenți.
  4. Dacă din valoarea totala a proiectul echipamente tehnologice sunt ȋn pondere de peste 60% aplicanții mai primesc alte 20 de puncte.
  5. Dacă asociatul/administratorul a urmat/urmează un curs de antreprenoriat se primesc alte 10 puncte.
  6. Pe langă toate aceste condiții conteaza mult şi cât de rapid eşti deoarece admiterea în program se va face conform principiului “primul venit-primul servit”.

Punctajul maxim care se poate obţine este de 100 puncte. Punctajul minim pentru accesarea programului este de 50 puncte.

Cu siguranță vor fi societăți care vor accesa programul si cu mai puțin de 100 puncte deoarece în perioada 2017-2020 se vor acorda ajutoare de minimis, pentru un număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Fondurile se asigură din bugetul aprobat anual al entităţii publice cu atribuţii în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii. Sursa finanțarii va fi din fonduri de la bugetul statului și din fonduri europene.

 

 

 

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button