Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Norme de implementare Program START-UP NATION

Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si milocii „Start-up Nation Romania”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat lanseaza in transparenta decizionala Proiectul Hotararii Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a OUG nr 10/2017 (  Programul START UP NATION 2017 ).   

Vezi oferta noastra de consultanta completa pentru Programul STARTUP NATION.


Vrei sa implementezi proiectul singur ?  

Iti venim in ajutor cu toate documentele necesare pentru un decont perfect.

Vezi produsul AICI.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

ULTIMA CONFERINTA STARTUP NATION

Normele finale pentru STARTUP NATION ( publicate astazi 05.05.2017 ), le gasiti aici:

NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION

Download “schema-start-up-nation-5-mai2017.doc”

– Downloaded 1253 times –

Model Plan De Afaceri StarUp Nation 05.05.2017

Download “anexa-1-model-plan-de-afaceri-start-up-nation-2017-1.doc”

– Downloaded 10473 times –

CODURI CAEN ELIGIBILE

Download “anexa-lista-caen-start-up-nation2017.doc”

– Downloaded 894 times –

Am pregatit un model de buget pentru programul StartUp Nation 2017. In completarea lui trebuie sa aveti in vedere limitarile pentru anumite categorii de cheltuieli.

MODEL DE BUGET STARTUP NATION (4142 downloads)

CINE POATE APLICA in cadrul START UP NATION?

Societatile cu forma de organizare: SRL, SRL-D infiintate dupa data de 30.01.2017.

Nu au datorii la bugetul de stat. Codul CAEN pe care aplica este activ la data depunerii decontului.

Aici ai raspunsul la intrebarea ce tip de societate sa imi fac? SRL-D sau SRL ?

Nu sunt eligibile urmatoarele  coduri CAEN (4028 downloads)

CARE ESTE VALOAREA NERAMBUSABILA in cadrul START UP NATION?

Finantarea de la stat este in valoare de 200.000 lei reprezentand 100 %. Contributia beneficiarilor de proiecte este 0 lei. Cheltuiala cu TVA-ul aferenta, mai nou,este eligibila in cadrul programului START-UP NATION.

Later update 08.03.2017: Se poate obtine finantare si de 100.000 lei cu obligatia de a crea 1 loc de munca.

CARE ESTE MODUL DE DECONTARE in cadrul START UP NATION?

Pentru decontarea proiectului se vor folosi ambele variante de decontare:  „Cerere de plata” si „Cerere de rambursare”

Conform art. 6.11 –  „Acordarea ajutorului de minimis se face pe baza cererii-tip de eliberare a ajutorului de minimis (anexa nr. 11 la prezenta procedură), pe care beneficiarul trebuie să o depună spre aprobare la OTIMMC , însoţită de următoarele documente îndosariate în funcție de specificul cheltuielilor efectuate”

 

In acelasi timp se solicita ca echipamentele sa fie puse in functiune la momentul depunerii cererii de plata. Asta doar in conditiile in care Furnizorul are capacitatea si increderea de a livra echipamentele fara sa isi incaseze efectiv factura.

Conform art. 6.11 litera c)  – „declaraţia pe propria răspundere a beneficiarului că activul/activele achiziţionat/ achiziţionate este/sunt nou/noi/ şi puse în funcţiune la locul implementării proiectului, şi că nu aplică pentru acesta/acestea, amortizarea accelerată prevăzută în Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;”

 

 

Privind modul de decontare, in data de 28.02.2017, Ilan Laufer, Secretar de Stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat, a mentionat ca decontarea se va face pe baza de facturi proforme/fiscale neachitate la depunerea decontului. „Prin urmare beneficiarii nu trebuie sa beneficieze de surse proprii pentru implementarea proiectului”. Mai mult E posibil ca si TVA-ul sa fie eligibil in cadrul programului StartUp Nation. Asteptam normele finale pentru a confirma acest lucru. Nu mai e de actualitate.

CARE SUNT CHELTUIELILE ELIGIBILE in cadrul START UP NATION?

Cheltuielile eligibile pe programul START UP NATION pot face parte din urmatoarele: echipamente tehnologice, aparate de masura si instalatii de masura, autoutilitare din categoria N1, N2, N3, echipamente IT, mobilier, realizarea unei pagini web ( limita 10.000 lei 8000 lei ) chirie 12 luni 6 luni( limita 22,5 lei /mp se incearca eliminarea limitei) pentru perioada de implementare a proiectului, consultanta ( limita 8.000 lei ), Management proiect ( limita 8.000 lei)cursuri de dezvoltare ( limita 3.000 lei).

Pentru a fi considerate cheltuieli eligibile, costurile aferente chiriei pe 12 lun6 luni și activelor necorporale amortizabile asociate planului de afaceri, precum licenţe, software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare nu pot depăşi 40% din costurile totale eligibile aferente planului de afaceri.

Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, rulote cu sau fără motor pentru comerț stradal și autoutilitare din categoria N1, N2, N3.

Pentru alte activități în afara celor de rent a car sau taxi, autoturismele sunt eligibile pentru toate activitățile din cadrul programului, cu justificarea necesității achiziționării acestora în planul de afaceri, în limită maximă de 36,000 lei fără TVA și maxim 1 autoturism / beneficiar.

Echipamente IT tehnică de calcul (tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, sisteme audio-video,etc.)

Salariile, utilitățile și cheltuielile aferente chiriilor pentru spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ (clădiri, hale de producţie, spaţii amenajate pentru activităţi de prestări servicii, producţie şi comerţ, inclusiv din elemente prefabricate). Spatiile pentru care se acorda chirie nu trebuie să aibă destinaţie locativă. Salariile se decontează la nivelul salariului mediu, inclusiv contribuțiile aferente angajatorului. Decontarea se face pentru valoarea salariilor, utilităților și chiriei aferente după momentul semnării acordului pentru perioada de implementare;

Realizarea unei pagini web pentru prezentarea și promovarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor, inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, pentru operatorii economici care nu deţin alt site şi care trebuie să fie funcţional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului de minimis, în limita maximă a  8000 lei fără TVA

Later update 13.03.2017: S-au adaugat in categoria cheltuielilor eligibile urmatoarele:  Salariile 12 Luni ( limita mediul pe economie + taxe ) – aici mai multe calculatii, Achizitia de spatii, Autoturisme pentru scoli de soferi si rent a car, TVA-ul daca nu se recupereaza ( mai exact firmele neplatitoare de TVA la momentul decontului pot introduce valoarea TVA-ului in decont)

Later update 22.03.2017: Achizitia de spatiu va deveni eligibila, Constructiile vor deveni eligibile in limita a 380euro/mp decontabile pana la 31.12.2018,

Later update 01.04.2017: Francizele eligibile.

Am pregatit un model de buget pentru programul StartUp Nation 2017. In completarea lui trebuie sa aveti in vedere limitarile pentru anumite categorii de cheltuieli. O mare atentie trebuie sa acordati cheltuielilor tehnologice deoarece acestea trebuie incadrate pe anumite clase de amortizare astfel incat sa fie considerate mijloace fixe, si sa puteti puncta cu ajutorul lor la intrebarea 4 din Grila de punctaj.

CARE SUNT OBLIGATIILE ?

Crearea a unui SINGUR loc de munca si mentinerea acestuia pe o perioada de 3 ani 2 ANI incepand cu anul urmator implementarii proiectului.  Norma intreaga pentru un loc de munca poate fi impartita in fractiuni de norme.

O alta obligatie este raportarea catre AIPPIMM pe o perioada de 3 ani.  Bunurile achizitionate prin proiectul nu pot fi instrainate/ vandute pe aceasi perioada de 3 ani.

CUM SE FAC INSCRIERILE?

Inscrierea se face pe site-ul ministerului www.aippimm.ro, si anuntul de lansare se face cu cel putin 5 zile inainte. Data estimativa este  2 mai 2017   25 – 30 mai 2017 . Inscrierea on-line se desfasoara in sesiuni de 30 zile calendaristice, pana la epuizarea bugetului alocat Programului. Dupa terminarea inscrierilor se vor evalua proiectele in functie de punctajul optinut.

 

Grila de punctaj ( Valabila din data de 30.03.2017 ) Se confirma grila si la apariatia normelor FINALE.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”1″]

* Achizitia de software conteaza in ponderea de 50% aferenta achizitiilor tehnologige punctate cu 10 puncte.

 

Ne puteti scrie mai jos pentru informatii suplimentare sau pentru o oferta de pret pentru scrierea unui proiect pe acest program START-UP NATION 2017.

[contact-form to=’office@just-ideas.ro’ subject=’Program ROMANIA START UP’][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Comentariu’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Daca aveti rabdare sa vedeti filmul de mai jos veti gasi raspuns la multe din intrebarile pe care le aveti in acest moment despre programul START-UP NATION.  


Completeaza datele de contact mai jos si te sunam in cel mai scurt timp.

 

Rezultatele sondajului pana acum:

 

 

 

De aici puteti descarca NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION ( varianta aparuta pe 28.02.2017 – Nu mai sunt de actualitate )

NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION 2 (772 downloads)

De aici puteti descarca NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION ( varianta aparuta pe 22.02.2017  – Nu mai sunt de actualitate)  NORMELE DE IMPLEMENTARE START UP NATION (1403 downloads)


De aici puteti descarca ORDONANTA DE URGENTA (1576 downloads)  privind aprobarea Programului.

De aici puteti descarca NOTA FUNDAMENTARE PROGRAM (1563 downloads)


Tipul cheltuielilor aferente planului de afaceri.  Echipamentele tehnologice la care se face referire in procedura programului START-UP NATION, sunt cele din categoriile 2.1 si 2.2.   

Download “LISTA ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE”

– Downloaded 684 times –

Download “ORDONANTA DE URGENTA”

– Downloaded 1576 times –

Download “NOTA FUNDAMENTARE PROGRAM”

– Downloaded 1563 times –

Download “CODURI CAEN ELIGIBILE”

– Downloaded 117282 times –

De aici puteti descarca CODURI CAEN ELIGIBILE

[dlm_email_lock id=”1143″ template=”CODURI CAEN ELIGIBILE”]

 

 

Etichete:

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button