Fabricarea produselor proaspete de patiserie este un proiect de succes in 2017 pe programul Start Up Nation.
Aceste proiecte pot acumula maximul de puncte: 100. In cadrul acestor tipuri de activitati, caracterul inovativ poate fi demostrat prin tehnologiile de ultima ora folosite in dezvoltarea acestor echipamente.
Desfasurarea unei astfel de activitatii de Patiserie presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.
Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Cuptoare, Dospitoare, Malaxoare, Mixere Planetarii, Masini de foietaj, Dulapuri Frigorifice, Masina Fursecuri si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.
Un laborator de patiserie poate realiza o gamă foarte variată de produse:
- Prajituri
- Fursecuri
- Croissant;
- Cozonaci;
- Cornulete si Saleuri;
- Pateuri;
- Placinte.
Societatea trebuie sa aiba urmatorul cod CAEN pentru a aplica si obtine ajutorul nerambursabil:
CAEN 1071 – Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Aceasta clasa include:
- fabricarea produselor proaspete de brutarie: -paine si alte specialitati de paine (chifle)
- produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, paine prajita etc.
- Aceasta clasa exclude: -fabricarea produselor de panificatie uscate, vezi 1072
- fabricarea pastelor fainoase, vezi 1073
- coacerea produselor de brutarie pentru consumul imediat, vezi diviziunea 56
- Completeaza mai jos formularul daca doresti sa aplici pe programul Start Up Nation in anul 2018