Tu vino cu ideea, de restul ne ocupam noi!

Planul national de investitii si relansare economica

Planul national de investitii si relansare economica

Criza sanitară globală provocată de pandemia Covid-19 și efectele economice și sociale determinate de aceasta au arătat vulnerabilitățile României în fața unor șocuri externe, generate de modelul de administrație și dezvoltare economică și socială promovat de guvernările anterioare în ceea ce privește capacitatea instituțiilor publice și a economiei românești de a face față unor astfel de crize.

Doar prin intervenția promptă și susținută a Guvernului și prin conformarea voluntară a românilor la măsurile adoptate de autorități, răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus a fost limitată și controlată eficient, astfel încât viața și sănătatea unui număr mare de români au fost salvate în fața acestui pericol.

În același timp, măsurile de sprijin adoptate imediat de Guvern pentru angajații și companiile afectate de criză au salvat economia  românească de la colaps prin asigurarea resurselor financiare necesare companiilor pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar.

De asemenea, în pofida dificultăților economice și sanitare determinate de creșterea cheltuielilor bugetare pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19, investițiile publice au contrabalansat în
această perioadă reducerile de activitate din anumite sectoare economice și au permis continuarea creșterii economice în primul trimestru al anului la unul dintre cele mai ridicate niveluri din Uniunea Europeană.

Conditii de baza pentru programele de relansare economica:

1. Programul de sprijin pentru microintreprinderi ( 2000 euro valoare microgrant ) ( program in dezbatere publica )

2. Capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri Buget ( valoare grant 5000 euro – 150.000 euro ) ( program in dezbatere publica )

3. Granturi pentru investiții și pentru reconversia economică pentru IMM-uri ( valoare grant 50.000 euro – 200.000 euro ) ( program in dezbatere publica )

4. Schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate Covid-19 – buget (valoare grant 3 luni de chirie )

5. Granturi pentru investiții în energie regenerabilă pentru IMM-uri ( valoare grant maxim 30.000 euro )

6. Granturi de sprijin pentru structurile sportive ( valoare grant 200.000 euro )

7. Granturi pentru investitii pentru microintreprinderi ( valoare grant 25.000 euro – 200.000 euro )

8. Granturi pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor ( valoare grant 200.000 euro – 1.000.000 euro )

9. Granturi pentru dezvoltarea IMM-urilor prin finantarea investitiilor mari 

10. Granturi pentru Start-up-uri pentru studenti in domenii competitive si inovative

11. Granturi pentru digitalizarea IMM urilor

12. Start-Tech Innovation ( noul program Start-up )

Daca ti-a placut, distribuie pe:

Call Now Button